Dnes si ukážeme výborný recept s kalamáry na asijský způsob.
Kalamáry na zeleném pepři a česneku
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 600g očištěných kalamár, nakrájených na kostičky
- 3 hlavičky česneku - nakrájené na jemno
- 100g zeleného pepře
- 4 jarní cibulky (pouze bílou část) - nakrájenou na drobno
- pažitku
- 2 čajové lžičky rybí omáčky
- 4 polévkové lžíce sojové omáčky
- 80ml limetkové šťávy
- špetku soli
- lístky koriandru
- citron rozkrojený na měsíčky
na obrázku nejsou lístky koriandru
Postup :Nechejme si pořádně rozpálit wok, přidejte olej a kalamáry a opekáme zhruba jednu minutu. Poté přidáme na jemno nakrájený česnek, kuličky zeleného pepře a jarní cibulku a opékáme další minutu. Zakápneme rybí omáčkou a přidáme sojovku. Přidáme nakrájenou pažitku, lemetkovou šťávu, lehce osolíme a opepříme. Důkladně promícháme aby se nám směs krásně spojila a odrstraníme z plamene. Na konec si rychle opečem trochu na jemno nakrájeného česneku.
Servírujeme na mělký talíř, ozdobíme lístkama koriandru a posypem smaženým česnekem a měsíčkem citronu.
TIP : Se solí opatrně, sojová a rybí omáčka omáčka je velmi slaná.
Já doufám, že si necháte chutnat a nezapomeňte mi dát vědět, jak vám chutnalo ;)
Tak to vypadá velice lákavě! Musím v létě v Itálii vyzkoušet, tam budou k dispozici čerstvé.
OdpovědětVymazatA kalamáry jen nakrájet?
Záleží, jaké se koupí, já kupoval už nakrájené. Ale myslím,že není problém si koupit celou kalamáru a tu si nakrájet :) Ale měli bychom udělat zářezy jako na špekáčkách, jinak se nám pokroutí.
OdpovědětVymazatDíky. No ale, do čistění kalamárů se pouštět nebudu :)Myslím, že v rybárně jsem viděla už připravené.
OdpovědětVymazat